Salade van geroosterde mais en garnalen

Receptvideo

- 01:30 min.

Arriba arriba! Serveer een ijskoud biertje bij deze pikante Mexicaanse salade met jalapeños. De citrusdressing geeft ’m een frisse twist.

Maiskolven grillen
Steek de barbecue aan. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van 4 maiskolven. Kook ze 10 minuten en giet daarna af. Bestrijk de maiskolven vervolgens met 2 eetlepels arachideolie en gril ze op de barbecue in ongeveer 6 minuten rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 minuten afkoelen.

Beetje pit
Snijd ondertussen 1 eetlepel jalapeños fijn en meng met 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels arachideolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer 350 gram tomatenmix.

Maiskorrels
Zet 1 maïskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig en met een zagende beweging. Herhaal met de andere maiskolven.

Serveren maar
Voeg de dressing, tomaten, 200 gram garnalen en 200 gram gesneden romainesla toe aan de mais en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met 150 gram tortillachips naturel.