Salade van geroosterde mais & garnalen

Arriba arriba! Serveer een ijskoud biertje bij deze pikante Mexicaanse salade met jalapeños. De citrusdressing geeft ’m een frisse twist.

485 kcal

30 min. bereiden

3.1/5

(37)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 maiskolven

    maiskolven

  • 4 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 1 eetlepel jalapeñopeper in pot

    jalapeñopeper in pot

  • 2 eetlepel sinaasappelsap

    sinaasappelsap

  • 2 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 350 gram snoepgroente tomatenmix

    snoepgroente tomatenmix

  • 200 gram garnalen

    garnalen

  • 200 gram gesneden romainesla

    gesneden romainesla

  • 150 gram tortillachips naturel

    tortillachips naturel

Dit heb je nodig

  • barbecue


Aan de slag

  1. Steek de barbecue aan. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven, kook de maiskolven 10 min. en giet daarna af. Bestrijk de maiskolven met de helft van de olie en gril ze op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de jalapeños fijn en meng met het sinaasappelsap, citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de tomaten. Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf.

  3. Herhaal met de rest van de maiskolven. Voeg de dressing, tomaten, garnalen en sla toe aan de mais en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de tortillachips. Lekker!

  • bewaartipSchep de salade in een glazen pot en houd de chips apart. Handig voor onderweg.
  • Salade van geroosterde mais en garnalen

    Instructievideo - 01:30 min.

Wat vond je van dit recept?

Salade van geroosterde mais & garnalen

Arriba arriba! Serveer een ijskoud biertje bij deze pikante Mexicaanse salade met jalapeños. De citrusdressing geeft ’m een frisse twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig