Snelle kip tikka masalasalade
Zin in kik tikka massala, maar niet om het helemaal te maken? Deze snelle salade is de oplossing!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g kipdijfiletreepjes
- 2 el tikka masala kruidenpasta
- 1½ el arachideolie
- 1 bosje salade-ui
- 400 g snoepgroente komkommers
- 800 g kikkererwten in blik
- 1 limoen
- 150 g Griekse yoghurt
- 200 g gesneden romainesla
- 250 g cherrytomaten
Advertentie
Bereiden
- Schep de kip om met 2 el tikka masala (per 4 personen). Verhit de olie in een koeken-pan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringen van 1 cm en de komkommers in plakjes van 1 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes. Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en ½ el olie tot een dressing.
- Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla. Voeg de salade-ui toe aan de kip en bak al omscheppend 1 min. mee, verdeel over de salade.
combinatietip:
Lekker met koriander en naanbrood naturel (pakje 240 g, Patak’s).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 32 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 8 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 640 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Snelle kip tikka masalasalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle kip tikka masalasalade
- 400 g kipdijfiletreepjes
- 2 el tikka masala kruidenpasta
Schep de kip om met de tikka masala.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een koeken-pan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
- 1 bosje salade-ui
- 400 g snoepgroente komkommers
Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringen van 1 cm en de komkommers in plakjes van 1 cm.
- 800 g kikkererwten in blik
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes.
- 150 g Griekse yoghurt
- ½ el arachideolie
Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en de rest van de olie tot een dressing.
- 200 g gesneden romainesla
- 250 g cherrytomaten
Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla.
Voeg de salade-ui toe aan de kip en bak al omscheppend 1 min. mee, verdeel over de salade.
combinatietip:
Lekker met koriander en naanbrood naturel (pakje 240 g, Patak’s).