BBQ tikka massala kipspies

BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.

675 kcal

30 min. bereiden, 1 uur wachten

4.5/5

(17)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 600 gram kipdijfilet

    kipdijfilet

  • 300 ml yoghurt Griekse stijl 10%

    yoghurt Griekse stijl 10%

  • 2 eetlepel tikka masala kruidenpaste in pot

    tikka masala kruidenpaste in pot

  • 3 rode uien

    rode uien

  • 2 rode paprika's

    rode paprika's

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 7 gram verse koriander

    verse koriander

  • 4 naanbroden

    naanbroden

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • bamboespiesen


mei 2023 - mei 2023

Allerhande special - BBQ & borrel 2025

Aan de slag

  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng ⅓ van de yoghurt met de curry paste. Schep de kipblokjes hierdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Zet 1 uur tot 1 nacht in de koelkast.

  2. Steek de barbecue aan. Snijd ⅔ van de uien elk in 8 parten. Snijd de paprika's in stukken van 3 cm. Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen en gril in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig.

  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng met de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de rest van de ui en snijd de koriander grof. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de knoflookyoghurt en het naanbrood. Bestrooi met de gesnipperde ui en de koriander.

Wat vond je van dit recept?

BBQ tikka massala kipspies

BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig