BBQ tikka massala kipspies
BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.
675 kcal
30 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
600 gram kipdijfilet
kipdijfilet
300 ml yoghurt Griekse stijl 10%
yoghurt Griekse stijl 10%
2 eetlepel tikka masala kruidenpaste in pot
tikka masala kruidenpaste in pot
3 rode uien
rode uien
2 rode paprika's
rode paprika's
1 teen knoflook
knoflook
7 gram verse koriander
verse koriander
4 naanbroden
naanbroden
Dit heb je nodig
barbecue
bamboespiesen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
mei 2023 - mei 2023
Allerhande special - BBQ & borrel 2025
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng ⅓ van de yoghurt met de curry paste. Schep de kipblokjes hierdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Zet 1 uur tot 1 nacht in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Snijd ⅔ van de uien elk in 8 parten. Snijd de paprika's in stukken van 3 cm. Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen en gril in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng met de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de rest van de ui en snijd de koriander grof. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de knoflookyoghurt en het naanbrood. Bestrooi met de gesnipperde ui en de koriander.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
BBQ tikka massala kipspies
BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng ⅓ van de yoghurt met de curry paste. Schep de kipblokjes hierdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Zet 1 uur tot 1 nacht in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Snijd ⅔ van de uien elk in 8 parten. Snijd de paprika's in stukken van 3 cm. Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen en gril in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng met de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de rest van de ui en snijd de koriander grof. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de knoflookyoghurt en het naanbrood. Bestrooi met de gesnipperde ui en de koriander.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g kipdijfilet
300 ml yoghurt Griekse stijl 10%
2 el tikka masala kruidenpaste in pot
3 rode uien
2 rode paprika's
1 teen knoflook
7 g verse koriander
4 naanbroden
Dit heb je nodig
barbecue
bamboespiesen




