Tikka masala met aubergine en kikkererwten
Makkelijk te maken met een maaltijdkit als basis.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 aubergines
- 400 g kikkererwten in blik
- 5 el arachideolie
- 313 g Patak's tikka masala meal kit
- 50 ml kraanwater
- 1 teen knoflook
- 15 g verse platte peterselie
- 4 grote pitabroodjes
- 60 g ongezouten cashewnoten
- 170 g Griekse yoghurt
- 100 g zongerijpte granaatappelpitjes
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
- Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan, voeg de tikka masalakruiden uit de meal kit toe en bak 20 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pasta uit de meal kit samen met het water toe en breng aan de kook. Voeg de aubergine en kikkererwten toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus uit de meal kit toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.
- Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook en ¼ van de peterselie met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie.
- Verhit de grillpan en rooster de pitabroodjes in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Halveer de pitabroodjes en roer de helft van de overige peterselie door de yoghurt.
- Verdeel de tikka masala over de borden. Bestrooi met de cashewnoten, de rest van de peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer met de pitabroodjes en peterselie-yoghurt.
variatietip:
Het gerecht is ook lekker met naanbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 600 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Tikka masala met aubergine en kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tikka masala met aubergine en kikkererwten
- 2 aubergines
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.
- 400 g kikkererwten in blik
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
- 1 el arachideolie
- 313 g Patak's tikka masala meal kit
Verhit de olie in een hapjespan, voeg de tikka masalakruiden uit de meal kit toe en bak 20 sec. op middelhoog vuur.
- 50 ml kraanwater
Voeg de pasta uit de meal kit samen met het water toe en breng aan de kook.
Voeg de aubergine en kikkererwten toe en bak 3 min. mee.
Voeg de saus uit de meal kit toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.
- 1 teen knoflook
- 15 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn.
- 4 el arachideolie
Meng de knoflook en ¼ van de peterselie met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 grote pitabroodjes
Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie.
Verhit de grillpan en rooster de pitabroodjes in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
- 60 g ongezouten cashewnoten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
- 170 g Griekse yoghurt
Halveer de pitabroodjes en roer de helft van de overige peterselie door de yoghurt.
Verdeel de tikka masala over de borden.
- 100 g zongerijpte granaatappelpitjes
Bestrooi met de cashewnoten, de rest van de peterselie en de granaatappelpitjes.
Serveer met de pitabroodjes en peterselie-yoghurt.
variatietip:
Het gerecht is ook lekker met naanbrood.