Ge­gril­de-mais­sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes & ge­kookt ei

Op zoek naar de zomer? Die vind je zomaar op je bord met deze Surf & Turf salade.

(2) waardeer
hoofdgerecht Op zoek naar de zomer? Die vind je zomaar op je bord met deze Surf & Turf salade. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de maiskolven met de olie. Verhit de grillpan, gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar en neem uit de pan. Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de eieren 7 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
  3. Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Snijd de bieslook fijn.
  4. Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de gegrilde mais, avocado, rivierkreeftjes en eiparten erover. Verkruimel de pancetta erover en bestrooi met de bieslook. Serveer met de tortillachips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 25-26

Gegrilde-maissalade met rivierkreeftjes & gekookt ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de-mais­sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes & ge­kookt ei

1
1
  • 2 maiskolven
  • 1 el arachideolie

Bestrijk de maiskolven met de olie. Verhit de grillpan, gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar en neem uit de pan.

2
2

Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.

3
3
  • 80 g pancetta

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 8 min. op middelhoog vuur krokant.

4
4

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 4 mais scharreleieren

Kook de eieren 7 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

7
7
  • 10 g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn.

8
8
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal.

9
9
  • 75 ml caesardressing
  • 200 g verse rivierkreeftjes

Besprenkel met de dressing en verdeel de gegrilde mais, avocado, rivierkreeftjes en eiparten erover.

10
10
  • 100 g tortillachips naturel

Verkruimel de pancetta erover en bestrooi met de bieslook. Serveer met de tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.