Koffiesemifreddo

Receptvideo

- 01:44 min.

Dolce dromen op tafel met dit verrukkelijke Italiaanse toetje. Bekijk de receptvideo van Allerhande en ga zelf aan de slag in de keuken.

Karamel maken
Breng 150 gram suiker met 4 eetlepels water op laag vuur aan de kook. Laat in 10 minuten inkoken tot goudbruine karamel. Neem direct van het vuur en voeg 95 gram amandelen toe. Schenk de karamel op bakpapier, laat hard worden en hak grof.

Cakevorm bekleden
Bekleed de cakevorm zo met vershoudfolie, dat de folie over de rand hangt. Snijd 100 gram witte en 100 gram extra pure chocolade grof. Los 4 sticks espressopoeder op in 2 eetlepels heet water.

Roommengsel
Klop 250 milliliter slagroom met 4 eetlepels poedersuiker stijf en spatel er 250 gram mascarpone door. Verdeel het roommengsel over 2 kommen. Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan de ene kom.

Voeg de helft van de amandelkaramel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom. Schep beide mengsels om en om in de cakevorm. Dek af met folie. Laat 4 uur in de vriezer opstijven.

Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de rest van de amandelkaramel en chocolade.