Nazomerstoof met courgette, spek en venkel

Receptvideo

- 01:44 min.

Heerlijk eenpansgerecht met stevige smaken, die elkaar versterken doordat je alle ingrediënten een halfuurtje laat stoven.

Snijden
Snijd 20 gram Italiaanse kruidenmix fijn. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd 2 courgettes in stukken van 2 centimeter. Snijd 1 aubergine in stukken van 1 centimeter. Snijd 1 centimeter van de onderkant van 1 venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.

Spekreepjes
Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak 200 gram spekreepjes 4 minuten. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 minuten op laag vuur.
Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Krieltjes
Halveer ondertussen 500 gram krieltjes. Voeg de krieltjes en 800 gram gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 minuten op laag vuur stoven. Roer af en toe. Halveer 250 gram snoeptomatenmix, schep ze door de stoof en serveer direct. Zo maak je nazomerstoof met courgette, spek en venkel.