Stamppot met zoete aardappel en pastinaak

Receptvideo

- 01:36 min.

Stamppot nieuwe stijl! Zoete aardappel combineert lekker met pastinaak, boerenkool en chipolata uit de oven.

Groenten roosteren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil 600 gram zoete aardappelen en 300 gram pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 bij 2 centimeter. Ris de blaadjes van 8 gram tijm. Leg de aardappelen en pastinaak samen met 300 gram chipolata worstjes en 2 tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met 3 eetlepels olijfolie en de tijm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven.

Boerenkool
Kook 300 gram boerenkool in een laagje water met zout in 10 minuten beetgaar. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op. Doe de boerenkool terug in de pan. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de halve vrucht uit.

Breng op smaak
Neem de bakplaat uit de oven. Stamp de groenten samen met het sinaasappelrasp, sinaasappelsap en 3 eetlepels olijfolie door de boerenkool met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Serveer met de chipolata. Zo maak je stamppot met zoete aardappel en pastinaak.