Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Leuk & snel

- 00:24 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Boerenkoolstamppot mag elke avond wel het antwoord zijn! Deze stamppot maak je met maar 5 ingrediënten en verrassend genoeg is zoete aardappel er daar één van. En we mogen dan wat aan de aardappelsamenstelling veranderen, Hollandse pot eet je klassiek met worst en dat blijft zo. In dit recept maken we de stamppot af met een lepel piccalilly.

Worst bakken
Snijd 200 g rode uien in achten. Snijd 215 g runderchipolataworst in stukjes van ca. 2 cm. Verwarm 1 el milde olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de rode ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de worstjes toe aan de ui en roerbak 6 min. mee. Verwarm ondertussen 1 el milde olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg 300 g gesneden boerenkool toe. Roerbak 4 min. tot de boerenkool wat is geslonken. 

Zoete-aardappelpuree maken
Verwarm 450 g zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 50 ml water bij het ui-worstmengsel. Bak nog 30 sec. mee en zet het vuur uit. Meng de boerenkool met de puree. Verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui en stukjes worst erover. Serveer met 2 el piccalilly.