Boe­ren­kool­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel

Take it easy; neem een bowl met boerenkool.

(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Take it easy; neem een bowl met boerenkool. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in achten. Snijd de runderchipolataworst in stukjes van ca. 2 cm. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rode ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de worstjes toe aan de ui en roerbak 6 min. mee. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de boerenkool toe. Roerbak 4 min. tot de boerenkool wat is geslonken
  2. Verwarm de zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 100 ml water (per 2 personen) bij het ui-worstmengsel. Bak nog 30 sec. mee en zet het vuur uit. Meng de boerenkool met de puree. Verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui en stukjes worst erover. Serveer met piccalilly.
video

Boe­ren­kool­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel

leuk-snel - 00:24 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 200 g rode uien
  • 215 g runderchipolataworstjes

Snijd de uien in achten. Snijd de runderchipolataworst in stukjes van ca. 2 cm.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rode ui 2 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de worstjes toe aan de ui en roerbak 6 min. mee.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g gesneden boerenkool

Verwarm ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de boerenkool toe. Roerbak 4 min. tot de boerenkool wat is geslonken

5
5
  • 450 g zoete-aardappelpuree

Verwarm de zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 50 ml water

Giet het water bij het ui-worstmengsel. Bak nog 30 sec. mee en zet het vuur uit.

7
7
  • 2 el piccalilly

Meng de boerenkool met de puree. Verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui en stukjes worst erover. Serveer met piccalilly.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.