Homemade kaasschnitzels met gepofte zoete aardappel

Leuk & snel

- 00:23 min.

Deze vegetarische kaasschnitzels maak je helemaal zelf! Dat is niet alleen nóg lekkerder, maar zo kun je er ook nog eens extra veel kaas in doen. Kijk je al uit naar het moment van de eerste hap? Je snijdt de krokante laag door en de gesmolten kaas loopt zo de schnitzel uit. Maak het af met gepofte zoete aardappel. Poffen en boffen maar!

INGREDIËNTEN
4 grote zoete aardappelen
1 stuk Zaanlander jong belegen 48+ (ca. 530 g)
50 g bloem
2 eieren
75 g panko (Japans paneermeel)
6 el (arachide-)olie
1 komkommer
1 potje zilveruitjes (320 g)
½ bakje dille (à 15 g)
100 g botersla
4 el yoghurtdressing bieslook (fles 300 ml)

Gepofte aardappels maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.

Kaasschnitzels maken
Snijd ondertussen de korst van de kaas. Halveer de kaas in de lengte en halveer deze plakken ook in de lengte. Meng de bloem met peper in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Doe de panko ook in een ander diep bord. Haal de kaasplakken achtereenvolgens door de bloem, wentel door het ei en door de panko. Zorg ervoor dat de kaas helemaal bedekt is met de panko. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kaasschnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin en krokant. De kaas begint een beetje te smelten en bakt daardoor een beetje aan. Keer halverwege voorzichtig met behulp van een spatel.

Salade maken
Maak ondertussen de salade. Schaaf de komkommer in schuine plakjes, laat de zilver- uitjes uitlekken en snijd de dille fijn. Meng de komkommer, zilveruitjes, dille en sla in een ruime kom. Schep om met de dressing. Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Snijd de aard- appelen open en bestrooi met peper. Verdeel de aardappelen, schnitzels en salade over 4 borden en serveer.

TIP
Voor een kaasschnitzel met een iets pittigere smaak kun je ook belegen kaas gebruiken. Die smelt iets minder in de pan.