Griekse salade met zoete aardappel

Leuk & snel

- 00:21 min.

Griekse salade met zoete aardappelis een goede maaltijd voor een warme avond in de zomer. Door de combinatie van de frisse salade en gebakken zoete aardappel heb je een vullend gevoel na het eten van dit gerecht. Zo tover je dus een Griekse salade makkelijk om tot maaltijdsalade! Wist je dat je de feta ook kort kunt meebakken in de oven? Zeker het proberen waard! 

INGREDIËNTEN
1 kg zoete aardappel
200 g Griekse feta
1 rode ui
1 komkommer
380 g tastytom-trostomaten
3 el extra vierge olijfolie
1½ el azijn

Zoete aardappel uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in parten van 1 cm. Verdeel de aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met ⅔ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout. Rooster ca. 20-25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Laat de feta uitlekken, dep droog en bak in de laatste 5 min. mee. 

Salade maken
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Verdeel de zoeteaardappelparten, uienringen, komkommer en tomaat over de borden. Snijd de feta in 4 stukken en leg in het midden op de salade. Besprenkel met de rest van de olijfolie en azijn over de salade. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.

Tip
Vind je rauwe ui niet zo lekker? Meng ze na het snijden met 50 ml azijn en laat ca. 5 min. staan.