Biscotti met cranberry en chocolade

Receptvideo

- 02:26 min.

Niemand zegt ‘nee’ tegen dit lekkere koekje bij de kerstkoffie of -thee.

Sinaasappel raspen
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Mix 60 gram boter, 100 gram fijne kristalsuiker, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 1 theelepel vanille-aroma met een mixer in 5 minuten luchtig en romig.

Een ei hoort erbij
Voeg 3 eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef 300 gram bloem, anderhalve theelepel bakpoeder en een halve theelepel zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag. Meng 50 gram cranberry’s en 100 gram amandelen door het deeg en verdeel het deeg in tweeën. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ongeveer anderhalve centimeter hoog, 5 centimeter breed en 30 centimeter lang.

Staven bakken
Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Laat 5 minuten afkoelen. Snijd de staven in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik. Leg ze op de bakplaat. Bak ze nog ongeveer 15 minuten in de oven. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.

Chocolade in de magnetron
Breek 75 gram witte chocolade in stukjes en smelt 30 seconden in de magnetron op 800 watt. Roer een keer door en zet nogmaals 30 seconden in de magnetron. Doe hetzelfde met 75 gram pure chocolade. Besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade. Zo maak je biscotti met cranberry en chocolade.