Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret

Receptvideo

- 02:52 min.

Ben je op zoek naar een leuk én lekker recept dat je op Koningsdag kunt maken en verkopen? Zoek dan niet verder, want met dit recept gaat het zeker lukken!

Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret maken
Leg 10 mariabiscuitjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow. Zet het bord in de magnetron. Zet de magnetron 10 seconden op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden. Leg 10 andere mariabiscuitjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.

Dippen in chocolade
Hak met een mes 250 gram pure chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade langzaam smelten. Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt. Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Bestrooi 5 koekjes met 6 eetlepels gemalen kokos en de andere 5 met 65 gram hagelpret. Laat ze in 30 minuten hard worden. Zo maak je marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret.