Chocobombe

Receptvideo

- 03:59 min.

Wauw, da’s nog eens een eyecatcher om je diner mee af te sluiten. Het is bijna zonde om deze chocobombe aan te snijden.

Karamel maken
Zet 1 ongeopend blikje gecondenseerde melk in een pan en voeg zo veel water toe dat het blikje onder staat. Breng het water aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. De melk gaat nu karamelliseren. Controleer af en toe of er nog voldoende water in de pan zit. Voeg anders wat extra warm water toe. Neem het blikje uit de pan en laat 30 minuten afkoelen.

Brioche
Open het blikje en meng een halve theelepel zeezout door de karamel. Laat 1 liter kaneelijs en 1 liter chocolade-ijs buiten de vriezer in ongeveer 15 minuten zachter worden. Snijd ondertussen 1 brioche in plakken van een halve centimeter dik. Bekleed de kom met 3 lagen vershoudfolie. Bedek de bodem en zijkant met tweederde van de plakken brioche. Er mag geen ruimte tussen de plakken zitten.

IJs met Maltesers
Meng de helft van een zak Maltesers door het kaneelijs en schep in de kom. Verdeel de karamel erover. Meng de rest van de Maltesers door het chocolade-ijs en verdeel over de karamel. Dek af met de rest van de brioche en bedek de kom met een strakke laag vershoudfolie. Zet minimaal 9 uur in de vriezer.

Au bain-marie
Haal 500 gram mascarpone uit de koelkast. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Breek 200 gram extra pure chocolade in stukjes, doe in een vuurvaste kom en hang die kom in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade au bain-marie smelten en roer af en toe. Haal de kom van de pan en laat 5 minuten staan. Meng de mascarpone door de gesmolten chocolade tot chocoladecrème.

Bombe met sterren
Bestrooi ondertussen het werkblad en 150 gram wit rolfondant met 2 gram poedersuiker en rol de fondant uit tot een lap van 2 millimeter dik. Steek er met de uitsteekvormen grote en kleine sterren uit. Neem de bombe uit de vriezer en stort voorzichtig op een serveerschaal. Bestrijk met het paletmes of de spatel rondom met de chocoladecrème. Bekleed de bombe met de sterren. Zo maak je een chocobombe.