Maïssoep met chorizo, kikkererwten & paprika

Receptvideo

- 02:47 min.

De worst en tabasco geven deze stevige maaltijdsoep lekker veel pit.

Chorizo uitbakken
Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder indien nodig de bladeren en draden van 2 maïskolven en kook de kolven 15 minuten. Snipper ondertussen 1 ui. Halveer 2 rode paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak 125 gram plakjes chorizo in 3 minuten op middelhoog vuur uit.

Maïskolven
Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Fruit in het achtergebleven vet de ui, een halve eetlepel gedroogde oregano en paprika 4 minuten op laag vuur. Zet ondertussen 1 maïskolf rechtop in een schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig, met een zagende beweging. Herhaal met de andere maïskolf.

Soep maken
Voeg 2 eetlepels bloem toe aan het paprikamengsel en laat 2 minuten op laag vuur garen. Voeg 500 milliliter hete kippenbouillon en 250 milliliter melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat 350 gram kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de maïs toe en warm 5 minuten mee. Breng de soep op smaak met een theelepel tabasco. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de chorizo erover. Zo maak je maïssoep met chorizo, kikkererwten en paprika.