Moshik Roth - gestoomde dimsums

Allerhande kookt met...

- 05:30 min.

Altijd al eens willen koken als een echte sterrenchef? Dan moet je deze heerlijke Aziatische dimsums van 2-sterrenkok Moshik Roth eens proberen.

Zelfgemaakte pannenkoekjes
Meng 195 g rijstmeel, 50 g bloem, 50 g tapioca meel, 2 el arachideolie met 360 ml koud kraanwater in een mengkom. Klop met de staafmixer tot een glad beslag. Je kunt in plaats van zelfgemaakte pannenkoekjes ook 20 kant-en-klare wontonvellen gebruiken. Voeg het kokende water toe, meng met de staafmixer en laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten.

Vulling maken
Snipper voor de vulling 2 sjalotten en snijd 100 g shiitakes in dunne plakjes. Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de shiitakes toe en bak nog 2 min. Voeg 175 g gehakt, 3 el sojasaus, 1 el oestersaus en 2 el mirin toe en bak nog 2 min. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en voeg toe. Snijd 8 g verse koriander grof en schep erdoor. Laat afkoelen.

Stomen
Zet een koekenpan met een laag water op hoog vuur. Zet de stoommand erin. Zorg dat de bodem van het stoommandje het water niet raakt. Schep een soepopscheplepel beslag op het siliconen matje en verdeel door de stoommand te draaien het beslag over het matje tot een flinterdunne pannenkoek. Leg de deksel erop en laat 3 min. stomen. Schenk extra kokend water in de pan, indien nodig.

Maak deegbundeltjes
Neem het siliconenmatje uit de stoommand en steek zoveel mogelijk deegcirkels uit de pannenkoek. Leg ze op het extra siliconenmatje. Maak zo in totaal 12 deegcirkels. Of steek cirkels uit de kant-en-klare wontonvellen met een uitsteker van Ø 14 cm en schep daar de vulling op. Schep op het midden van elke deegcirkel 1 theelepel vulling. Vouw het deeg tot een halve cirkel en vorm er een bundeltje van. Maak zo nog 11 bundeltjes.

Dipsaus
Knip 12 lange sprietjes van het bieslookplantje en leg ze 10 sec. in een laag kokend water. Wikkel de sprietjes bieslook om de dimsum. Meng voor de dipsaus de rest van de sojasaus met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie en 1 el sesamzaad. Serveer de dimsum met de dipsaus.

TIP: Je kunt ook 20 kant-en-klare wontonvellen gebruiken in plaats van zelfgemaakte pannenkoekjes. Schep de vulling erop, bestrijk rondom met water en vouw de buitenste randen naar boven en naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit.