The Green Happiness - bietenburger

Allerhande kookt met...

- 03:53 min.

Allerhande kookt lekker én plantaardig met… Tessa en Merel van The Green Happiness. Vandaag op het menu: een heerlijke vegaburger, gemaakt van bietjes en kikkererwten.

Recept bietenburgers
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp 2 rode bieten (ca. 250 gram, rauw) met een grove rasp. Snijd 1 middelgrote rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook ca. 5 min. tot ze glazig worden.

Bieten-kikkererwtenpuree
Voeg de geraspte bieten en 1 eetlepel ras el hanout toe en bak nog ca. 6 of 8 min. op middelhoog vuur mee. Laat 360 gram gekookte kikkererwten uitlekken, doe in een kom en stamp met een pureestamper tot een grove puree.

Burgers uit de oven
Schep het bietenmengsel door de kikkererwten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Maak met natte handen 4 burgers van het mengsel, druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers 15 min. in het midden van de oven. Draai om en bak nog 15 min.

Kiemgroenten
Besmeer elk sneetje brood met 1 eetlepel hummus, verdeel de kiemgroenten en burgers over 4 broodjes en dek af met de rest van de broodjes.