Snelle eggs benedict met asperges en zalm

Receptvideo

- 02:06 min.

Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelf­gemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen.


Witte asperges koken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 500 gram witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges doormidden, doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook 10 minuten, draai het vuur uit en laat nog 10 minuten in het hete water liggen. Giet ze af.


Snijd ondertussen 4 sneetjes van 1 petit beurre brood. Rooster ongeveer 8 minuten in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg 4 eieren toe en kook ze 6 minuten. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig. 


Hollandaisesaus maken
Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus 2 eetlepels gezouten boter in een steelpan. Roer 4 eetlepels mayonaise, 1 theelepel dijonmosterd en 4 theelepels citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.

Broodje beleggen
Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, 100 gram gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met 1 bakje tuinkers. Zo maak je snelle eggs benedict met asperges en zalm.