Steamed buns met pittige garnalen

Receptvideo

- 03:23 min.

Een keer de blits maken tijdens het borreluur? Probeer dit originele hapje. Lekker pittig!

Garnalen marineren
Laat 200 gram rauwe gepelde roze garnalen ontdooien en uitlekken. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Doe de garnalen, knoflook, rode peper, 2 eetlepels rijstolie, het limoenrasp en -sap in een kom en schep om. Laat afgedekt 15 minuten marineren.

Buns maken
Meng ondertussen 4 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels srirachasaus Meng voor de buns 250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout, 1 theelepel bakpoeder en 200 milliliter melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 minuten door. Verdeel in 12 balletjes.

Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 centimeter en een breedte van 6 centimeter. Bestrijk dun met 2 eetlepels sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11. Breng een laag water van 4 centimeter aan de kook en plaats de stoommand erboven.

Steam it!
Knip 12 stukjes bakpapier van 12 bij 6 centimeter. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met de marinade in 5 minuten gaar. Schep in een schaal. Zet de garnalen, waterkers, srirachamayonaise en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen. Zo maak je steamed buns met pittige garnalen.