Steamed buns met pittige garnalen
Een keer de blits maken tijdens het borreluur? Probeer dit originele hapje. Lekker pittig!

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 2 tenen knoflook
- 1 stuk limoen
- 1 stuk rode peper
- 2 el rijstolie
- 4 el mayonaise
- 2 el sriracha sauce
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el sesamolie
- 75 g waterkers
Keukenspullen
- stoommandje
- bakpapier
- wok
Advertentie
Bereiden
- Laat de garnalen ontdooien en uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Doe de garnalen, knoflook, rode peper, rijstolie, het limoenrasp en -sap in een kom en schep om. Laat afgedekt 15 min. marineren.
- Meng ondertussen de mayonaise met de srirachasaus. Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 gelijke balletjes. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak op deze manier de rest.
- Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
- Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met de marinade in 5 min. gaar. Schep in een schaal. Zet de garnalen, waterkers, srirachamayonaise en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.
combinatietip:
Lekker met komkommer.

Steamed buns met pittige garnalen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 170 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 480 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Steamed buns met pittige garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Steamed buns met pittige garnalen

- 200 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
Laat de garnalen ontdooien en uitlekken.

- 2 tenen knoflook
- 1 stuk limoen
Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

- 1 stuk rode peper
Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

- 2 el rijstolie
Doe de garnalen, knoflook, rode peper, rijstolie, het limoenrasp en -sap in een kom en schep om. Laat afgedekt 15 min. marineren.

- 4 el mayonaise
- 2 el sriracha sauce
Meng ondertussen de mayonaise met de srirachasaus.

- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml halfvolle melk
Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.

Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 gelijke balletjes.

Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm.

- 2 el sesamolie
Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak op deze manier de rest.

Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven.

Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm.

Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.

Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met de marinade in 5 min. gaar. Schep in een schaal.

- 75 g waterkers
Zet de garnalen, waterkers, srirachamayonaise en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.
combinatietip:
Lekker met komkommer.