Steamed buns met Koreaanse kip
Deze gestoomde minibroodjes met heerlijke kip kun je ook prima serveren als hoofdgerecht. Lekker met een kom soep.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 3 el Chung Jung One gochujang Koreaanse chilisaus
- 2 el rijstolie
- 300 g kipdijfilet
- 2 el sesamzaad
- 2 bosuien
- 15 g verse koriander
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el sesamolie
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 20 cm)
- deegroller
- stoommandje
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, chilisaus en rijstolie in een kom. Schep om met de kip, doe in de ovenschaal en laat 15 min. marineren.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen. Snijd de bosui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander. Rooster de kip in ca. 25 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
- Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes. Rol op een met bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.
- Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip 12 stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
- Neem de kip uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht en bestrooi met het sesamzaad. Zet de kip, koriander, bosui en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

Steamed buns met Koreaanse kip
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 175 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 455 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Steamed buns met Koreaanse kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Steamed buns met Koreaanse kip

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 2 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 3 el Chung Jung One gochujang Koreaanse chilisaus
- 2 el rijstolie
Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, chilisaus en rijstolie in een kom.

- 300 g kipdijfilet
Schep om met de kip, doe in de ovenschaal en laat 15 min. marineren.

- 2 el sesamzaad
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen.

- 2 bosuien
- 15 g verse koriander
Snijd de bosui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander.

Rooster de kip in ca. 25 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml halfvolle melk
Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.

Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes.

Rol op een met bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm.

- 2 el sesamolie
Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.

Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven.

Knip 12 stukjes bakpapier van 12 x 6 cm.

Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.

Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

Neem de kip uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht en bestrooi met het sesamzaad.

Zet de kip, koriander, bosui en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen. Lekker!