Romige rode curry met varkensreepjes

Receptvideo

- 03:00 min.

Door de groenten in delen te bakken, blijft de wok goed heet en de groenten lekker knapperig.

Paprika & komkommer
Bereid 300 gram mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Halveer 1 komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van 2 rode paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd 360 gram filetlapjes in dunne reepjes.

Wokken
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roerbak de komkommer en paprika 3 minuten op hoog vuur. Neem de groenten uit de wok. Verhit opnieuw 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en bak het vlees op hoog vuur in 2 minuten rondom gaar. Schep uit de wok. Bak 70 gram rode currypasta 2 minuten op laag vuur in de wok. Voeg het vlees en 200 milliliter kokosmelk toe en laat 1 minuut zachtjes koken.

Goed op smaak
Snijd 15 gram koriander grof. Pers 1 limoen uit. Snijd 3 bosuitjes in dunne ringetjes. Voeg de mie, komkommer en paprika toe aan de curry en laat warm worden. Voeg de koriander, het limoensap en 5 eetlepels vissaus toe en breng op smaak peper en zout. Garneer met de bosui.