Romige rode curry met varkensreepjes
Door de groenten in delen te bakken, blijft de wok goed heet en de groenten lekker knapperig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g mienestjes
- 1 komkommer
- 2 rode paprika's
- 360 g filetlapjes à la minute
- 4 el zonnebloemolie
- 70 g rode currypasta (zakje)
- 200 ml kokosmelk
- 15 g verse koriander
- 1 limoen
- 3 bosuien
- 5 el vissaus
Advertentie
Bereiden
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Verhit de helft van de olie in een wok en bak de komkommer en paprika 3 min. op hoog vuur. Neem uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom gaar. Schep uit de wok.
- Bak de currypasta 2 min. op laag vuur in de wok. Voeg het vlees en de kokosmelk toe en laat 1 min. zachtjes koken.
- Snijd de koriander grof. Pers de limoen uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Voeg de mie, komkommer en paprika toe aan de curry en laat warm worden. Voeg de koriander, het limoensap en de vissaus toe en breng op smaak peper en zout. Garneer met de bosui. Lekker!

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 2.505 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Romige rode curry met varkensreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige rode curry met varkensreepjes

- 300 g mienestjes
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in plakjes.

- 2 rode paprika's
- 360 g filetlapjes à la minute
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes.

- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een wok en bak de komkommer en paprika 3 min. op hoog vuur. Neem uit de wok.

- 2 el zonnebloemolie
Verhit de rest van de olie in de wok en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom gaar. Schep uit de wok.

- 70 g rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
Bak de currypasta 2 min. op laag vuur in de wok. Voeg het vlees en de kokosmelk toe en laat 1 min. zachtjes koken.

- 15 g verse koriander
- 1 limoen
- 3 bosuien
Snijd de koriander grof. Pers de limoen uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Voeg de mie, komkommer en paprika toe aan de curry en laat warm worden.

- 5 el vissaus
Voeg de koriander, het limoensap en de vissaus toe en breng op smaak peper en zout. Garneer met de bosui. Lekker!