Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn

Receptvideo

- 02:40 min.

Cheescake is natuurlijk al heerlijk. Maar cheescake met banaan en zoute karamelpopcorn? Wat een feest!

Bodem van speculaas
Smelt 100 gram boter in een steelpan. Verkruimel 250 gram speculaasbrokken in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en duw met een lepel tot een egale laag. Zet 1 uur in de koelkast.

Cheesecake
Week ondertussen 4 blaadjes gelatine in koud water. Pureer 4 rijpe bananen in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe 400 gram mascarpone, 200 gram crème fraîche, 1 theelepel kaneel en 16 gram vanillesuiker bij de banaan en mix in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel. Verhit 3 eetlepels water in een steelpan, haal van het vuur en los de gelatine er in op. Meng door het bananenmengsel.

In de koelkast
Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de vorm en leg op een platte schaal. Wikkel de vorm eventueel in een hete theedoek, zo krijg je de taart makkelijker uit de vorm. Leg vlak voor serveren 125 gram zoute-karamelpopcorn in een berg op de cheesecake. Besprenkel met 2 eetlepels stroop en 2 eetlepels kerstballen hagelmix.

Bereidingstip: Je kunt deze taart vier dagen van tevoren maken, t/m het opstijven in de koelkast. Bewaar afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de popcorn, stroop en hagelmix erover. Variatietip: In plaats van de kerstballen hagelmix kun je zilveren parels (Dr. Oetker) gebruiken.