Vegan bapao

Leuk & snel

- 01:06 min.

Go for 100% vegan. Deze bapao’s zijn er helemaal voor klaargestoomd.

INGREDIËNTEN
1 aubergine
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
2 el rijstolie (fles 500 ml, King)
3 el hoisinsaus
250 g zelfrijzend bakmeel + 1 el extra voor je handen
1 tl zout
1 tl bakpoeder
200 ml amandel drink ongezoet
stoompan
bakpapier

Voorbereiding
Snijd de aubergine in blokjes van 0,5 x 0,5 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

Op hoog vuur
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 10 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min. de gember en knoflook toe. Neem de pan van het vuur en meng de hoisinsaus erdoor.

Deeg maken
Meng voor de broodjes 250 g zelfrijzend bakmeel met het zout, bakpoeder en de amandel drink. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.

Kneden en vullen
Bestuif je handen met zelfrijzend bakmeel. Neem het deeg uit de kom, kneed 5 min. door en verdeel in 10 gelijke balletjes. Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul deze met elk 1.5 el auberginemengsel. Knijp het deeg goed dicht en vorm er weer mooie balletjes van.


Bapao stomen
Breng intussen in de stoompan een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip van het bakpapier stukjes van ca. 8 x 8 cm. Leg de stukjes bakpapier op de bodem van de stoommand, maar zorg dat de stoom er nog tussendoor kan. Leg 3 à 4 bolletjes bapao in de stoommand en stoom met de deksel op de pan in 15 tot 20 min. gaar. Herhaal met de rest van de bolletjes bapao