Ve­gan aard­ap­pel­gra­tin

De sojaroom in deze plantaardige aardappelgratin is een perfecte vervanging voor kookroom.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 u. 5 min. oventijd
(4) waardeer
bijgerecht De sojaroom in deze plantaardige aardappelgratin is een perfecte vervanging voor kookroom. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook. Kneus de peperkorrels en knoflook met de platte kant van een mes. Pel en snipper de sjalotjes. Breng de sojaroom met de knoflook, peper, sjalot en takjes tijm aan de kook. Zet het vuur uit en laat 1 uur trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.
  3. Schil de aardappelen en spoel ze af in een vergiet. Zeef het sojamengsel en doe in een kookpan. Breng aan de kook en haal van het vuur. Schaaf de aardappelen in dunne plakjes direct boven de pan. Zo komt alle zetmeel in de gratin, wat zorgt voor een goede structuur. Meng goed. Doe het aardappelmengsel in de ovenschaal en laat in 55 min. gaar worden in de oven.
  4. Zet de oven op 220 °C en laat de toplaag in ca. 10 min. goudbruin worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Vegan aardappelgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan aard­ap­pel­gra­tin

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 4 sjalotjes

Pel de knoflook. Kneus de peperkorrels en knoflook met de platte kant van een mes. Pel en snipper de sjalotjes.

2
2
  • 500 ml Alpro cuisine soya
  • 8 takjes verse tijm
  • 1 tl zeezout

Breng de sojaroom met de knoflook, peper, zeezout, sjalot en takjes tijm aan de kook. Zet het vuur uit en laat 1 uur trekken.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.

4
4
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en spoel ze af in een vergiet. Zeef het sojamengsel en doe in een kookpan. Breng aan de kook en haal van het vuur.

5
5

Schaaf de aardappelen in dunne plakjes direct boven de pan. Zo komt alle zetmeel in de gratin, wat zorgt voor een goede structuur. Meng goed.

6
6

Doe het aardappelmengsel in de ovenschaal en laat in 55 min. gaar worden in de oven.

7
7

Zet de oven op 220 °C en laat de toplaag in ca. 10 min. goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.