Vegan pasta al funghi
Mis je nu je veganistisch eet een goede romige pasta? Voilà!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spaghetti
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 400 g kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 1 el milde olijfolie
- 15 g verse platte peterselie
- 250 ml Alpro rice cuisine kookroom
- ½ el Bio Today vegetable stock powder
- 2 el edelgistvlokken
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
- Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min. Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend. Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.
Tip:
Let op: wanneer je spaghetti all'uovo gebruikt, is het recept niet meer veganistisch.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 120 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Vegan pasta al funghi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan pasta al funghi
- 300 g spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 400 g kastanjechampignons
Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken.
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min.
Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur.
- 15 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- 250 ml Alpro rice cuisine kookroom
- ½ el Bio Today vegetable stock powder
Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend.
- 2 el edelgistvlokken
Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.