Aardappelwaaiers

Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

410 kcal

25 min. bereiden, 45 min. oventijd, 45 min. wachten

3.2/5

(181)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (18 x 24 cm)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.

  2. Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Wat vond je van dit recept?

Aardappelwaaiers

Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig