Hasselback aardappelspies van de bbq
Hasselback aardappelspies van de bbq

Hasselback aardappelspies van de bbq

Hasselback aardappel BBQ-style: snijd ze in, vul ze met knoflook, prik ze op 'n stokje en grillen maar!

55 min. bereiden
30 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

AH Excellent gourmande iets kruimige aardappelen

4 tenen

knoflook

4 el

milde olijfolie

1 tl

zeezout

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • houten satéprikkers

  • barbecue

  • aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)

Hasselback aardappel BBQ-style: snijd ze in, vul ze met knoflook, prik ze op 'n stokje en grillen maar!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers minimaal 30 min. in water. Boen de aardappelen schoon. Rijg ze per 2 in de lengte aan de prikkers (steek ze iets onder het midden in de aardappelen). Snijd de aardappelen om de 4 mm in tot aan de prikker. Snijd de knoflook in plakjes en steek in de inkepingen.

2

Besprenkel de aardappelen met de olie en bestrooi met het zeezout. Houd de inkepingen ondertussen een beetje open met een vork zodat de olie en het zout erin komen.

3

Rooster de aardappelspiesen op de grillschaal in ca. 45 min. op de barbecue gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Bestrooi de spiesen met de bieslook en wat peper.

tip

variatietipDeze spiesen zijn ook lekker met zoete aardappelen.

serveertipLekker met de gepofte ­knoflooksaus Zoek op de site naar 1195087 (dan is het gerecht niet meer lactosevrij.)