Gepofte aardappel van de BBQ met boter, kaas en bieslook
Gepofte aardappel van de BBQ met boter, kaas en bieslook
bewaar
bewaar

Gepofte aardappel van de BBQ met boter, kaas en bieslook

Geef je alledaagse pieper eens een upgrade door hem te poffen op de BBQ! Lekker met roomboter, bieslook en kaas.

10 min. bereiden
1 uur wachten
1waardering

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg ze op het barbecuerooster en pof ze in 55-60 min. gaar met de deksel op de barbecue.

2

Snijd ondertussen de bieslook fijn.

3

Snijd de aardappelen over de lengte open maar niet door. Roer door elke aardappel ¼ van de boter, daarna ¼ van de kaas en tot slot ¼ van de bieslook (houd wat achter voor garnering). Bestrooi met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de bieslook.

bereidingstipJe kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie), dan kun je het rooster gebruiken om andere dingen op te grillen. Je hebt dan geen deksel nodig.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepofte aardappel van de BBQ met boter, kaas en bieslook

Geef je alledaagse pieper eens een upgrade door hem te poffen op de BBQ! Lekker met roomboter, bieslook en kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig