Gazpacho

Receptvideo

- 00:54 min.

Deze Spaanse soep heeft maar 15 minuten bereiding nodig. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot de gazpacho is afgekoeld. Olé!

Tomaten ontvellen
Snijd de korsten 50 gr oud brood en snijd het in stukjes. Doe samen met een scheutje koud water in een kom en laat staan tot gebruik. Breng een pan water aan de kook. Verwijder de kroontjes van 8 tomaten en kerf ze aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten in het hete water tot het velletje om krult. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Ontvel de tomaten.

Gazpacho groenten
Halveer 1 rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Schil de helft van 1 komkommer en snijd in grove stukken. Snijd de 8 ontvelde tomaten in grove stukken. Doe de groente met 2 tenen knoflook, brood, 2 el olijfolie, 1 el rodewijnazijn en 150 ml water in een blender en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de gazpacho afgedekt min. 2 uur in de koelkast.

Gazpacho toppings
Snijd ondertussen de rest van de ongeschilde komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer 1 groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 2 bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer 1 rode peper, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn.

Gazpacho serveren
Serveer de groenten in aparte bakjes bij de gazpacho zodat iedereen naar eigen smaak garnituur kan toevoegen. Lekker met extra olijfolie.