Hoisinnoedels met pittig gehakt en groene groenten

Receptvideo

- 00:33 min.

Amazing Azië in de Allerhande Inspiratiebox! Heerlijk recept van hoisinnoedels met pittig gehakt en groene groenten. De Allerhande Box bestellen? Ga naar: ah.nl/allerhandebox


HOOFDGERECHT – 2 PERS. – 20 MIN.

INGREDIËNTEN
200 g broccoli
½ pak eiermie (noedels, à 250 g)
½ stukje verse gember (à 4 cm)
1 teen knoflook
½ rode peper
2/3 schaal half-om-halfgehakt
1 sachet 5-kruidenpoeder
200 g paksoi
3 el hoisinsaus

VOORRAADKAST
peper
zout
1 el (arachide)olie

KEUKENMATERIAAL
hapjespan of wok

Noedels koken en broccoli snijden
Breng een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe. Giet af.

Gember schillen en rode peper snijden
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn.

Roerbakken
Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5-kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar. Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in stukjes. Voeg toe en roerbak nog 2 min. Meng de noedels en broccoli met de hoisinsaus en verdeel over kommen. Verdeel het gehaktmengsel erover.

TIP Liever iets minder pittig? Voeg dan naar smaak minder rode peper toe.