Open lasagne met groene groenten

Receptvideo

- 03:08 min.

Deze lasagne maak je niet in een ovenschaal, maar stapel je gewoon op het bord. Zo kun je de verschillende lagen beter zien en proeven. Romig, fris, en knapperig.

Groente en pasta koken
Snijd 300 gram broccoli in roosjes. Kook ze 3 minuten in ruim water. Voeg 200 gram sugarsnaps en 225 gram tuinerwten toe en kook 2 minuten mee. Giet af. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en sap tegen de kook aan.

Voeg 250 gram mascarpone en 125 milliliter slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen 250 gram verse lasagnebladen 3 minuten in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Scheur 15 gram basilicumblaadjes in stukjes.

Open lasagne met groene groenten maken
Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en een derde van de citroensaus. leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, een derde van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de 4-seizoenenpeper. Zo maak je open lasagne met groene groenten.