Courgette carbonara

Receptvideo

- 00:54 min.

Met carbonara zit je altijd goed. Wil je ‘m net even wat anders? Gebruik de romige pasta als vulling in een courgette.

Pasta koken
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook 200 g riso volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

Courgette uithollen
Halveer ondertussen 4 courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Carbonara maken
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak 200 g spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Smelt ondertussen 30 g boter in een grote pan en voeg 30 g bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).  Voeg beetje bij beetje op laag vuur 250 ml melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Neem van het vuur.

Courgettes vullen
Schep het spek, courgettevruchtvlees, de pasta en 150 geraspte belegen kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de courgettes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.