Cour­get­te car­bo­na­ra

Gevulde courgette met romige pasta, spekjes en kaas: niet alleen kinderen love it!

(33) waardeer
italiaans hoofdgerecht Gevulde courgette met romige pasta, spekjes en kaas: niet alleen kinderen love it! 4 personen
4 33

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend beetje bij beetje op laag vuur de melk toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
  5. Schep het spek, courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de courgettes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Courgette carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te car­bo­na­ra

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 200 g riso pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

3
3
  • 4 courgettes

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet.

4
4

Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 200 g biologische spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g tarwebloem

Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. op laag vuur (roux).

7
7
  • 250 ml halfvolle melk

Voeg al roerend beetje bij beetje op laag vuur de melk toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur.

8
8
  • 150 g geraspte belegen 30+ kaas

Schep het spek, courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel over de courgettes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.