Spaghettipompoen met tomaten, spinazie en ricotta

Leuk & snel

- 00:30 min.

Dit moet je eens doen: spaghetti maken uit je pompoen! Geef het recept een Italiaanse twist met de tomaatjes, spinazie en ricotta.

HOOFDGERECHT - 4 PERS. – 15 MIN. + 40 MIN. OVENTIJD – MAKKELIJK

INGREDIËNTEN
1 spaghettipompoen (1600-1800 g vruchtvlees)
250 g ricotta (bakje)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
400 g rivolo-cherrytomaten
200 g kleintje spinazie
2 el balsamicoazijn
bakpapier

Pompoen en ricotta uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en houd achter. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Stort de ricotta uit het bakje naast de pompoen op de bakplaat. Bak de pompoen en ricotta ca. 35-40 min. in het midden van de oven. Let op dat de ricotta niet verbrandt.

Pompoenpitten roosteren
Prik met een vork in de pompoen. Deze is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Leg de laatste 20-25 min. de pompoenpitten erbij op de bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster goudbruin.

Groenten wokken
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten doormidden. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en tomaten 5 min. Voeg de spinazie toe en roerbak nog 3 min. Neem de wok van het vuur en breng het tomaten-spinaziemengsel op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.

Spaghettipompoen maken
Neem de pompoen en ricotta uit de oven. Trek het pompoenvlees met een vork in slierten. Schep de pompoen voorzichtig in diepe borden en verdeel het tomaten-spinaziemengsel erover. Verbrokkel de ricotta erover en garneer met de geroosterde pompoenpitten.