2-kleuren-chocolademousse

Receptvideo

- 00:55 min.

Chocolademousse als nagerecht is altijd goed! Combineer witte en pure chocolade in een glas, dan ziet het er nog mooi uit, ook.

Chocolade au-bain marie smelten
Hak 150 g pure en 150 g witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).  Laat de chocolade al roerend smelten  (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.

Ei, suiker en slagroom
Splits 4 eieren. Klop de eiwitten met 50 g basterdsuiker met een mixer ca. 5 min.  tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe 375 ml slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.

Mousse maken
Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade. Roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte-chocolademengsel.

Desserts maken
Hak 90 g pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak 200 g pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.

TIP Je kunt dit nagerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.