Chocolademousse met dalgona-crème

Receptvideo

- 00:59 min.

Chocolademousse maken kan op allerlei manieren. Onlangs werd dalgona ontzettend populair. Wat dat is? Een romige crème op basis van koffie. Oploskoffie om precies te zijn. Dalgona mag dan wel nieuw zijn, koffie en chocolade zijn al jaren een ideale combo. We voegen ze samen! Een beetje klassiek, een beetje nieuw, maar vooral héél erg lekker. 

INGREDIËNTEN
150 g pure chocolade 
200 ml verse slagroom
30 g roomboter
2 middelgrote eieren
60 g witte basterdsuiker
3 el espresso-oploskoffie
4 el fijne kristalsuiker
3 gallettewafeltjes

Chocolademousse maken
Hak de chocolade grof. Doe de chocolade met 2 el slagroom en de boter in een kom en zet de kom op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat afkoelen.

Splits de eieren. Klop de eiwitten met 20 g basterdsuiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Meng de rest van de slagroom met 20 g basterdsuiker in een kom en klop in ca. 3 min. stijf. 

Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de basterdsuiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade. Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor. Laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast. 

Dalgona-crème maken
Maak ondertussen het dalgonaschuim door de koffie met de kristalsuiker en 2 el warm water schuimig en licht van kleur te kloppen met een garde.

Serveer de chocolademousse met een flinke toef dalgonaschuim en een half wafeltje.

TIP
De chocolademousse kan een dag van tevoren gemaakt worden t/m stap 3. Maak vlak voor serveren af.