Spinaziekoekjes met crème fraîche

Receptvideo

- 03:15 min.

Ben je op zoek naar een spectaculair en feestelijk hapje deze kerst? Ga dan aan de slag met het recept voor een spinaziekoekjes. In de handige receptvideo zie je hoe je dit recept zo op tafel zet.                           

Spinaziekoekjes maken:

Blancheer 600 gram spinazie 2 minuten in kokend water. Giet af en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn. Snijd de blaadjes van 1 bakje basilicum fijn en verkruimel 100 gram witbrood. Rasp 50 gram Pecorino Romano kaas. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp met de spinazie, 250 gram ricotta, 2 eieren, de Pecorino Romano, de helft van het basilicum, het broodkruim en peper en zout in een kom. Maak met vochtige handen 20 koekjes van het spinaziemengsel.

Spinaziekoekjes bakken

Verhit 6 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de koekjes in delen op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Meng 125 milliliter crème fraîche met de rest van het basilicum en breng op smaak met het citroensap.

Serveer de koekjes lauw of op kamertemperatuur met de dipsaus. Zo maak je spinaziekoekjes met crème fraîche. Eet smakelijk!