Ve­ge­ta­ri­sche zoe­te-aard­ap­pel­bur­ger

Leuk & snel

- 00:37 min.

Een vegetarische burger met een verrassing: deze zoete aardappelburger heeft namelijk een hart van blauwaderkaas en jalapeño. Yum!

LUNCH - 10 STUKS - 20 MIN.

INGREDIËNTEN
1 kg zoete aardappel
1 verse jalapeñopeper
75 g Castello creamy blue 70+ kaas
80 g paneermeel
4 speltpita’s
¼ komkommer
75 g waterkers
4 el milde yoghurt
1 el gedroogde bieslook

bakpapier
pureestamper

Aardappelen roosteren in de oven
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de aardappels en snijd in stukken van 3 cm. Schep de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

Vulling van kaas en jalapeñopeper
Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventueel de zaadlijsten van de jalapeñopeper. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Doe de jalapeñopeper samen met de kaas in een kom en roer goed los met een vork. Verdeel in een portie per persoon en druk een beetje plat. Houd je van pittig? Voeg dan ook de zaadlijsten toe.

Groenteburger maken
Neem de groente uit de oven en stamp met een pureestamper fijn. Meng de paneermeel erdoor en kneed als de aardappels zijn afgekoeld een beetje door met je handen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak 2 platte burgers per persoon van de groente. Druk de porties kaas op de helft van de burgers en dek af met de rest van de burgers. Druk de randen dicht.

Burgers bakken
Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog 15 min. in het midden van de oven. Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en verwarm 5 min. mee.

Saus van yoghurt en bieslook
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en verwijder de harde stelen van de waterkers. Maak een sausje van de yoghurt en bieslook. Verdeel over de bodem van het pitabroodje wat waterkers, plakjes komkommer, een burger en yoghurt en zet het kapje er bovenop. Serveer de rest van de waterkers en komkommer erbij.