Makkelijke gevulde paprika’s met tuna melt

Leuk & snel

- 00:21 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Wij combineren je twee favorieten: gevulde paprika en tuna melt. Dat is zeg maar een tuna melt, maar dan zonder brood. Koolhydraatarm dus! In plaats van het brood gebruik je een paprika die je vult met tonijn, bloemkool, rode ui en kaas. Net zo moeilijk te weerstaan als de ‘echte’ tuna melt. Want, tja. Gesmolten kaas = de hemel. Lekker als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht of snack.

Gevulde paprika uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer 4 rode paprika’s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en leg met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Tuna melt maken

Snipper 2 rode uien. Rasp 150 g cheddar (Tophat, 48+). Laat 320 g tonijn (in olijfolie) uitlekken maar bewaar 1 el olie (per 4 personen). Meng 200 g koelverse bloemkoolrijst met de tonijn, de olie van de tonijn, ui, 50 g cheddar (per 4 personen), peper en eventueel zout.

Paprika’s vullen

Vul de paprika’s met het tonijnmengsel. Verdeel er de rest van de cheddar over. Bak de paprika’s in het midden van de voorverwarmde oven in 15 min. gaar.

TIP: Lekker met platte peterselie.