Gehakttaartjes met ei en spicy tomatensalade

Receptvideo

- 00:45 min.

Deze kleine, hartige taartjes van gehakt met een ei on top maak je super gemakkelijk zelf. De pittige tomatensalade serveer je ernaast. Een echte aanrader voor op de paasbrunch.

Mengsel van gehakt maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 300 g gehakt op hoog vuur in 5 min. rul en bruin. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit en voeg een ½ el chipotle in adobosaus toe. Snijd ondertussen 250 g tomaten in kleine blokjes en meng door het gehakt.

Schuitjes maken van deeg
Leg 1 plakje hartig taartdeeg een kwartslag gedraaid boven op een ander plakje deeg, zodat er een ster ontstaat. Rol uit tot een ovale plak deeg van ca. 25 x 12 cm. Rol de randen 1 cm naar binnen zodat er een soort schuitje ontstaat. Herhaal met de andere deegplakjes tot je 4 schuitjes hebt.

Hartig taartje beleggen en bakken
Verdeel het gehaktmengsel over de schuitjes en maak in het midden met een lepel een kuiltje. Breek in elk kuiltje een ei. Bak de taartjes in ca. 20 min. gaar in de oven.

Salade
Snijd 250 g van de tomaten in partjes en 6 stengels bleekselderij in boogjes. Hak 15 g peterselie fijn. Meng 1 el olie met ½ el chipotle in adobosaus en meng met de tomaten, bleekselderij en helft van de peterselie. Strooi de rest van de peterselie over de salade en serveer erbij.

TIP In plaats van rundergehakt kun je ook vegetarisch fijngehakt gebruiken.