Tomatensalade met halloumi en korianderzaad

Receptvideo

- 03:23 min.

Tomatensalade is een uitkomst op zonnige dagen. De halloumi maakt de salade af, want deze kaas laat zich perfect bakken of grillen. Lekker in een tomatensalade met korianderzaad! 

INGREDIËNTEN
1⁄2 citroen
100 g volle yoghurt
2 tl gembersiroop
4 el milde olijfolie
1 tl aleppo peper
5 trostomaten
225 g halloumi kaas
1 el korianderzaad
3 takjes verse oregano 

Dressing maken
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de yoghurt in een ruime kom. Voeg de gembersiroop, de helft van de olie en de helft van de aleppopeper toe. Breng op smaak met zout. 

Tomaten snijden
Snijd de tomaten in plakken van een 1⁄2 cm en voeg met vocht en al toe aan de kom. Meng goed en laat even staan. 

Halloumi bakken
Halveer de halloumi in de lengte en snijd in plakken van een 1⁄2 cm dik. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de halloumi toe en bak in 6-7 min. goudbruin en knapperig. Gebruik, zodra het ‘schuim’ in de pan verdwijnt, een keukentang om de halloumi om te draaien, zodat beide kanten even bruin bakken. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak in ca. 3 min. het korianderzaad lichtbruin en geurig. 

Tomatensalade maken
Ris de blaadjes van de takjes oregano. Verdeel de plakken tomaat over een grote schaal. Verdeel de dressing erover. Verdeel daarover de halloumi, oregano, het korianderzaad en de rest van de aleppopeper. 

Combinatietip Lekker met Turks brood.