Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa

Receptvideo

- 00:34 min.

De beste combinatie tussen fris en kruidig, deze cajun speklapjes met een salsa van avocado, mais en limoen. Zet maar snel die barbecue aan!

Indirect grillen op BBQ
Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Dit doe je door de kolen maar aan een kant van de barbecue te leggen. Het vet van de speklapjes kan bij een te hete barbecue op het houtskool terechtkomen, wat vlammen veroorzaakt die het vlees kunnen verbranden. Wanneer dit gebeurt, kun je de speklapjes op het koelere gedeelte leggen.

Salsa van avocado en mais
Bestrooi de speklapjes (2 schalen gemarineerde speklapjes à la minute) rondom met de 2 el picadillo en eventueel zout. Laat in 20 min. op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de salsa. Snijd hiervoor 1 avocado in blokjes van een ½ cm. Snijd 2 Tasty Tom trostomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 10 g peterselie fijn. Snipper 1 sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers 1 helft uit. Laat 1 blik mais (150 g) uitlekken. Meng de avocado, tomaat, peterselie, sjalot, mais, limoenrasp, 1 el limoensap en 2 tl tabasco door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Speklapjes grillen
Gril de speklapjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Serveer de speklapjes met de salsa.