Minitortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa

Receptvideo

- 00:31 min.

Pulled chicken op een minitortilla met avocadosalsa… Aanschuiven maar! Deze minitortilla’s deel je met de hele tafel! Lekker om er een koud witbiertje bij te drinken.

Kip pocheren
Breng 400 ml water aan de kook met 2 el diced Chipotle pepper (potje La Morena, 230 g). Leg 340 g Franse scharrelkipfilet erin, zet het vuur laag en laat 10 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

Avocadosalsa maken
Verwijder het steeltje van een ½ rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper 1 rode ui. Snijd 15 g koriander fijn. Pers 1 limoen uit. Snijd 380 g tastytom-trostomaten in blokjes van een ½ cm en meng met de rode peper, koriander, ui en het limoensap. Halveer 2 eetrijpe avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm en meng door de tomaten. Breng eventueel op smaak met zout. Verwarm ondertussen 200 g minitortilla’s (Santa Maria) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pulled chicken bereiden
Trek de gare kipfilet met twee vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Meng de rest van de diced chipotle uit het potje erdoor. Verdeel de kip over de tortilla’s en schep de salsa erop.