Pulled chicken wraps en avocadosalsa

Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen

425 kcal

25 min. bereiden

licht pittig

4.3/5

(129)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 ml kraanwater

    kraanwater

  • 2.5 eetlepel La Morena diced chipotle pepper

    La Morena diced chipotle pepper

  • 340 gram Franse scharrelkipfilet

    Franse scharrelkipfilet

  • 0.5 rode peper

    rode peper

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

  • 1 limoen

    limoen

  • 380 gram Tasty Tom trostomaten

    Tasty Tom trostomaten

  • 2 eetrijpe avocado's

    eetrijpe avocado's

  • 200 gram minitortilla’s

    minitortilla’s

Aan de slag

  1. Breng het water aan de kook met 4/5 chipotlesaus. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 10 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

  2. Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Pers de limoen uit. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en meng met de rode peper, koriander, ui en het limoensap. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm en meng door de tomaten. Breng eventueel op smaak met zout.

  3. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Meng de rest van de diced chipotle erdoor. Verdeel de kip over de tortilla’s en schep de salsa erop.

  • vegatipLiever vegetarisch? Maak dit recept dan eens met vegetarische pulled chicken.

Wat vond je van dit recept?

Pulled chicken wraps en avocadosalsa

Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig