Vegan pokébowl met watermeloen en zwarterijst

Leuk & snel

- 00:34 min.

Veganisten opgelet! Deze vegan pokebowl met watermeloen, zwarte rijst en een crème van avocado móet je proberen. Een heerlijk recept voor een warme zomerdag.

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 35 MIN.

INGREDIËNTEN
300 g Blue Elephant Thai black rice
½ mini watermeloen
2 bosuien
1 limoen
95 g Saitaku ingelegde gember
4 el sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 komkommer
12 wasabibollen
2 eetrijpe avocado's
175 g koelverse sojabonen

Watermeloen marineren
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes. Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op. Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe. Laat staan tot gebruik en schep af en toe om.

Komkommer snijden en wasabi bollen fijnhakken
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.

Mousse van avocado en gember
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak.

Vegan pokébowl maken
Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim. Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst. Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.