Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst
Watermeloen, sojabonen en avocado: deze bowl schrééuwt toch bijna zomer?

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g AH Biologisch volkoren rode rijst
- ½ mini watermeloen
- 2 bosuien
- 1 limoen
- 95 g Saitaku ingelegde gember
- 4 el sojasaus
- 1 el geroosterde sesamolie
- 1 komkommer
- 12 wasabibollen
- 2 eetrijpe avocado's
- 175 g koelverse sojabonen
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- spuitzak met gladde spuitmond
Advertentie
Bereiden
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes. Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op.
- Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe. Laat staan tot gebruik en schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.
- Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak. Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim.
- Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst. Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.

Vegan pokébowl met watermeloen en zwarterijst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 81 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 960 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst
- 300 g AH Biologisch volkoren rode rijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- ½ mini watermeloen
- 2 bosuien
- 1 limoen
Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes.
- 95 g Saitaku ingelegde gember
Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op.
- 4 el sojasaus
- 1 el geroosterde sesamolie
Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe.
Laat staan tot gebruik en schep af en toe om.
- 1 komkommer
- 12 wasabibollen
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak.
Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim.
- 175 g koelverse sojabonen
Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst.
Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.